Voortgang bij de opleiding Betonstaalverwerker

Voortgang bij de opleiding Betonstaalverwerker (met keuzedeel betonstaallasser)

De Werkveldadviescommissie betonstaalverwerkers (WAC), bestaande uit specialisten van de VWN, Civilion en het Somacollege, heeft grote stappen gezet met het samenstellen van het lesmateriaal voor de opleiding voor betonstaalverwerker en daarbij het keuzedeel betonstaallasser.

Veel van de lesstof was al in het bezit van de VWN. De werkgroep werkt er nu aan de lesstof te actualiseren en daar waar nodig aan te aanpassen zodat het voldoet aan de eisen van een volwaardig MBO-opleiding (niveau 2 en/of 3).

De komende periode wordt gebruikt om de lesstof te actualiseren en aanvullingen te maken voor onder andere betoncodering en Eurocode 2. Het streven is om de opleiding met ingang van september 2019 van start te kunnen laten gaan.

Alles over VWN

Maak kennis met onze vereniging

Over ons

Wij zijn het gezicht van de sector en maken zichtbaar wat onzichtbaar is. Eén stalen gezicht naar buiten. Dat is een vereiste in een tijd waarin de bouw vernieuwt en het bouwproces opnieuw gedefinieerd wordt.

Wij houden ons bezig met de volgende onderwerpen die voor de leden van de VWN van belang zijn; professionaliteit, kwaliteit van het geleverde werk, techniek, innovatie en duurzaam ondernemen. 

Maak kennis met ons

Leden

Betrouwbaar, veilig en solide. Dat zijn de kernwoorden van waaruit de VWN als brancheorganisatie werkt om de belangen van de producenten van wapeningsstaal en de verwerkende bedrijven te behartigen.

Speerpunten zijn techniek en innovatie en de sociaaleconomische belangen van de bedrijven. En niet te vergeten de promotie van de sector en het bijdragen aan een positief imago. Dit doen wij voor onze leden. 

Voor onze leden